Archives

All posts for the month February, 2010

fighting lights

Published February 28, 2010 by crystalights

 

eh.

 

aku bukak lampu pun salah?

wah.

masalah ni.

jadinye kau boleh tidur dlm kesamaran cahaya lampu porch sbb bilik tidur kau yg strategic tu, tapi aku ni perlu tidur dlm kegelapan malam sbb menghidupkan lampu ruang tamu adalah diharamkan?

eh.

ko ni mem besar rumah ni ke?

aku duduk rumah ni FREE ke?

semalam boleh pulak hidupkan lampu.

ari ni tibe2 kene band?

jadi nye sume nak kene ikut sedap kepale ko la.

aku nk bukak lampu pun ko kene izinkan.

bile ko takde feel, aku tak boleh on laa lampu tu kirenye.

seriously

what exactly is your problem, huh?

aku bukannye switch on lampu bilik ko pun.

cume switch on lampu living room je.

because i can’t sleep if it’s too dark and i’m alone lain la mcm kau yg slalu ade org2 lain same2 masuk tidur

ataupun ko sebenarnye nak aku hidupkan lampu dapur (?) biar silau tingkap bilik ko tu terus 1 bilik terang benderang

setakat aku ni nak harapkan sikit cahaya dari ruang tamu lalu celah pintu bilik aku  pun salah?

tapi bile ko dh siap pkai toilet lampu tak ditutup mcm tkpe je.

bile hari dh siang lampu depan tak ditutup takpe pulak.

ader aku berbunyi? masuk bilik tekan lock mcm aper

hbis tu takkan aku kene tidur dgn lampu pendaflour bilik ni menyuluh direct spanjang mlm?

lg baik aku tidur siang macam ko

seriously aku tak paham.

klau ko benci sgt then next time when i was calling like crazy frm the front gates to ask for a room you should have just said that the house is full.

you know what.

i don’t even think this place is even worth it.

that much dough on this kind of lay?

nah. not even worth a spitting penny.

no.

make that a splitting penny.

no i don’t really do typos.

correct spelling pwns. BIG time.

.
creds to aesthetics lighting
Advertisements

tomorrow comes

Published February 26, 2010 by crystalights

 

i still have a lot to do.

and somewhere else to be, tomorrow.

i think i’m finally coping. [at least i hope i am].

Even though the darkness overtakes the night

Tomorrow will come no matter what

 

have patience.

and feel better.

and pray that it wouldn’t hurt as bad as it did.

credits to aheeyah and yoonie for the translated verse

GET YOUR HANDS OFF MY FOOD!!

Published February 24, 2010 by crystalights

 

okay.

first it was my tangerines.

♦ 

and now it’s my fish crackers.

WHO THE HELL IS EATING MY STUFF OUT OF THE FRIDGE?!!

pulangkan balik limau ngn keropok aku!!

dahla aku nampak tinggal kulit limau ngn pembalut keropok je dlm plastik sampah tu.

aku letak je lesap.

letak je lesap.

pehal plak nk mkn stok mknn aku ni.

ingat ni ape, welfare ke?

takkanla smpai aku kene label nama aku [siap dgn warning skali] kt setiap food item yg aku letak dlm peti sejuk tu?

klau dh bukan ko punye, ko tak pyh la makan!

itu pun nak aku ajar ke?

ko kan mcm bagos sgt, beli aa sndiri.

ko tak perlukan org mcm aku ni utk support kedarah ko tu laa.

aku nak kedarah sndiri pun lepas tak lepas je ni.

jgnla nak cekik darah aku plak!!

ntah perangai ape ntah.

aku memang pantang betul laa org mencekik makanan aku pas tu TAK MINTAK IZIN PLAK TU!

STOP EATING MY FOOD, DAMN IT!!

owh.
tangerine credits to heller brothers of sunripe produce
keropok kredits to zetty yada 

no.5

Published February 22, 2010 by crystalights

 

  1. submit my forms (next monday).
  2. talk to the landlord (this thursday).
  3. find competent person (by thursday).
  4. work on F.Y.P papers (this friday).
  5. live (today)

 

yes.

just pull yourself together and live.

for one more day.

and then tomorrow we’ll work on number 5. again.

i hate this

Published February 20, 2010 by crystalights

 

oh my god.

.

i can hardly believe that i’m going back there tomorrow.

1 week holiday away frm working-life+student-life just feels too damn short it’s like i can hardly breathe.

i have to go back tomorrow.

it’s painfully terrifying.

.

and i’m supposed to sleep early so that i’ll feel better but i can’t even feel better enough to make me sleep early.

.

i hate this i hate this i hate this