tanah tumpah darah

Published February 4, 2010 by crystalights

 

today is a very long day too.

but not as long as yesterday, i guess.

.

we went on site today.

somewhere near the outskirts of the state [no, not the “States”].

anyway.

when we arrived at the factory, we were welcomed by the person in charge of that factory, and then we met the site technician as well as the G.M for the contract workers.

so the person in charge of that factory gave us a safety helmet each, before we can enter the plant.

i took it from him and put it on one of those sofa/seats. i was trying to sort out my things and preparing the camera’s lens.

he saw that the safety helmet that he gave to me was a little bit dusty and maybe he kinda felt bad about it, so this is what happened :

person-in-charge : *looks at my safety helmet* sorry la helmet kotor/berhabuk skit.

he-who-must-not-be-named : takpe. kalau nak helmet bersih pergi keje kat kilang panasonic saner. *dgn nada seakan-akan ditujukan khas utk aku*

me : *fixes the camera lens quickly and picks up the helmet* okay. dah. jom. *terus pakai helmet cun2*

i was like : whatever la wei~

stakat habuk2 gitu pn ko nak sound aku keje kt kilang lain ke?

dah brape byk kilang dah aku pergi [ngan ko] dlm mase dua bulan ni?

ader aku tergolek batuk habuk stiap kali kuar msuk kilang?

aku tau la ko nak sedapkan hati si person-in-charge tu [supaye dier tak laa serba salah sgt], tapi ko pun tak pyh la nak ckp gitu depan aku.

nsib baik aku ni bleh kater hati kering kepale batu jugakla [semenjak keje same2 ngn ko ni]. takdela aku rse nak kluarkan ayat2 cinta aku yg makan dalam tu.

kang berdesing plak telinge ko tu dgar.

hahaha.

aku pun tak sangke.

even dlm kreta bile aku senyap je buat bodoh kt blakang tu pun ade je bnda yg ko ckp spanjang jln tu yg buat aku rse mcm : ek elehh~

nsib baik aku tak pyh bagi komen [wlwpn ader jugakla terselit seulas dua kata kat situ].

but sriously.

how can you not know what happened to anwar ibrahim years and years ago?

.

come on la.

don’t even think of using that infamous excuse.

time tu ko dah balik ke malaysia, okay.

1998/1999, ko dah ader kt sini.

jgn nak bgi excuse ko tak tau plak.

ni negare ko, tanah tumpah darah ko.

ape2 yg jadi kat sini ko boleh tahu kalau ko ambik tahu.

ko dudok ovrseas brape lame pun, tanah air ko tu bukannyer overseas.

.

hahaha.

.

sedap jer kutok ko yg dah dudok overseas ni.

tapi kan.

aku rase pakcik klantan kt office yg suke habiskn kropok ikan dlm pantry tu lgi hebat drpd ko.

.

klau ko ckp english ngn pakcik tu pun aku rse aku lgi paham la bahase pak cik tu.

.

lagi sedap didengar.

.

hahaha.

.

dah2 la tu wei.

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: