bengang

Published February 8, 2010 by crystalights

 

him : *sambil senyum sinis* yang awak buat tu ringkas sgt la.

him : *senyum sinis tak lekang* kang klau byk sgt nk betulkan, pening kepale (awak) plak. *mule mengarah* hantar soft copy kat saye.

him : *senyum sinis bertambah sinis* yang awak buat tu, klau stakat nk mintak 1-2 ribu boleh la lepas. kalau nak mintak 45 ribu.. ringkas sgt.

me : saye tak tau nk buat mcmane lg. saye –

him : *terus potong ckp* takpe send soft copy.

me : kjap eh saye send.

him : *angguk. terus blah*

.

hellooo??

aku buat specifically mengikut arahan ko. ikut calculation ko, ikut justification ko. pas tu aku dh buat elok2 dlm tu tibe2 ko nak ckp mcm tak ckup kelayakan kertas keje aku tu utk mintak bajet utk ko?

dah tau nak yg pjg berjela mcm tu buat la kertas keje sendiri!!

ko yg nak mintak 45000, ko punye pasal laa!

aku dh explain sume kt dlm kertas keje tu. mse pringkat perbincangan ngn ko pun ko yg ckp TAK PAYAH break into detail, yang (detail) tu nanti dulu (kertas keje lain). ko yg ckp!! ko yg bagitau mcm tu.

pas 2 skarng tibe2 ko nk ckp mcm ni plak. mcm laa aku yg sngaje buat bnda yg below par.

ape yg aku buat tu ko jgak yg suruh.

ape mslh ko ni?

stiap kali ade bnda (ntah ape2) yg ko sruh aku atau sape2 buat, bile tak kena je ko mesti nk salahkan org tu balik.

padahal, itu keje ko.

eh come on la. wake up la!

ko ingat dgn perangai ko camni, smpai bile je ko bleh slamat ha?

dh la slalu bgi instruction ntah ape2, sruh buat keje ntah ape2, pas 2 suke hati ko je amek mase org.

ko tau tak ari ni aku smpai rumah lambat gile sbb aku trpakse prgi jauh2 sane utk tukar tiket.

sume sbb kau la!! mnyusahkan aku je. dah la aku tak dpt tukar tiket pun. kene BELI tiket baru ko tau tak!!

sbb ko ikut sdap ko je tak inform aku awal2 bile nak msuk keje balik, aku dh beli tiket baru aku dpt tau pas 2 kene tnggu lg 3 hari kemudian bile ko dtg keje supaye aku dpt tanye ko betol2.. eh mnyusahkan btol la!!

ko bleh blah aa!!

dah la tambang pergi balik mahal, pas tu tdi aku kene kuar duit teksi lg. sume ko punye pasal laa.

maraliner plak tak bleh tukar tiket plak.

pas tu pakcik teksi tu plak buat perangai. org nk tnjuk jln dier ckp dier tau. org pn snyap la ingatkan dier tau la sgt maner nk prgi. last2 bile tak jumpe jln aku plak yg kene byr EXTRA plak tu padahal dier yg sesatkan aku.

eh memang trash betol la! org2 mcm korg ni klau dkumpul 1 dunia aku m’mng tak larat la nk tgok.

korg sume boleh blah aa!

dh la ko ckp mcm nak manipulate harge tu supaye ko bleh dpt maximum item dlm range 45000. eh tolong la sedar, tu bukan company bapak ko! ko ingat brape je yg ko boleh runding? bleh ke dpt diskaun 1-2 ribu? ini bukan baju beb, ni equipment! tlg la wake up! diri sendiri pun blom confirm item, dh sibuk nk mintak bajet. pas 2 konfiden sgt bleh dpt harge best. kang klau bajet burst ko nak cekau kt maner? nak suruh aku buat kertas keje bajet kedua plak? utk support rancangan gile ko tu?

tolong skit.

dh la ko sruh aku buat bnda2 ni sume dh amek mase aku. mase praktikal aku yg spatutnye aku buat task2 aku.

ko aper tau?

aku ckp byk kali pn tak gune. ko ikut k’pale ko jgak.

ko tau tak lepas cuti raye cine minggu dpan aku tinggal dua mnggu je kt syrkt ni?

jgn nk ckp ko tak tau laa, aku dh byk kali ingatkn.

ko yg tak ambik tau. sbb ko sibuk sgt nk memperkuda kan org lain utk save ko punyer ass.

itu je yg ko hebat. saving your own ass.

dah laa wei. membazir betol la blog entry aku ni.

you don’t even deserve my time.

you ignoramus

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: