the annual grand dinner post

Published April 15, 2010 by crystalights

 

smlm prgi dinner.

esok hntar report.

hari ni respond to project supervisor.

luse (konon nak) prgi tanam pokok.

.

shud i write like that?

like my schedule and all. and what i’m doing. (mcm celebrity pulak).

or should i write like what i’ve always been writing:

.

perjalanan ke dinner tu t’rse mcm yg paling pnjg yg pnah aku rase (dlm sejarah dinner2 yg aku pnah ade sblm ni).

ditambah pule dgn bandar shah alam yg penuh dgn traffic light. (dan bandar puncak alam yg takde street lights. shit. gelap gile mlm2 gitu. pas tu msuk shah alam terang benderang mcm partytime).

tak ke t’rase pjg prjlanan ni?

sbb it feels different when it’s the end.

i was thinking of what it would be like if we end up somewhere other than the annual grand dinner.

then the car was speeding up on the flyover turning the curve.

and i was thinking of how it would be like to spend the night outside in the cold.

with our dinner apparels on.

people would probably stare and say: ksian bdak2 ni.

.

the dinner wasn’t really my thing.

it’s exactly how i’d imagined it to be.

it didn’t go anywhere beyond my expectation.

.

ktorg smpai lambat.

dh lepas appetizer, tgh main course.

pas 2 buat muke selambe mintak appetizer. haha. nk pulak waitress tu bagi. tapi yg corn soup waiter yg lg 1 tu tak bagi la (dier ckp smpai lambat terus je pd main course yg ade).*tarik muke*

dh la aku mintak plain water pun dier sruh amek sendiri (dkt HUJUNG banquet room besar tu). aku tanye waitress lain bleh je hantar segelas kat meja aku. takde mslh pun.

dh la aku tak tau pun dier tu waiter ke waitress.

aku tak tau dier ni prmpuan ke lelaki (dan aku rase sgt kesal sbb tak bijak men”detect” jantina).

pas tu dier tumpahkan air kt tgn my friend (nsib baik bukan air panas).

pas tu aku (for one of those amazingly rare times) understood why people would want to mencarut on an annual grand dinner night.

haha.

aku takdela marah pun.

.

tapi byk org tak habiskn dessert tu sbb ckp manis sgt.

aku rase mcm tak manis sgt (mungkin sbb slalu suke mkn bnda manis2 smpai tahap treshold manis aku dah semakin tinggi).

aku pnah mkn yg tahap lg manis drpd tu (bygkn choc cake with choc topping and choc pieces on top. yes, i like sweet things).

but the drink was horrible. tastes like cheapo powder orange drink.

it’s not even orange, it’s yellow~

that’s why i was asking for plain water (i always ask for plain water apart from any drink that i’m having, almost all the time when eating out).

pas tu the main course was so- so.

i was dissapointed with the fish though. they should have just boned it and dip it and fry it and then drizzle with sweet sour sauce!

or just make it spicy with thin gravy.

not curry it like that~

aigoooo

.

and then the photo-taking time.

people are taking so many photos throughout the dinner that it got to a point where i lost track of the whole thing and end up forgetting that they’re taking photos.

oh.

and someone broke a (supposedly) 700 bucks vase. 

(yeah right. it looks like something well below 70 bucks if you ask me.what fugly vases).

but well they seemed to be somehow convinced of its pricing. and the severity of this incident (chewah).

ala.

dahla tak dpt hdiah plajar, hdiah lucky draw pun tak dpt. hdiah pintu(doorgift) pun tak dpt.

tak dpt hdiah pe2 pun. 

nak la jgk dpt flowers tu ke (oh my god aku tak sengaje termintak sekuntum drpd prince of the night pas tu aku glak2 pas 2 aku lari). HAHAHAHA.

rase mcm org gile. nsib baik dier just snyum ketawe2 je (tak bagi pun).

klau dier bagi mesti aku rase malu mcm nk mati sbb mintak bunge drpd lelaki.

HAHAHAHAHAHAHAHAH

tibe2 aku rase mcm aku dh gile kjap mlm tadi.

.

so

pasni ape eh.

maybe aku tak gi tanam pokok pun luse ni sbb nxt week (insyaAllah) ader appointment ngn co-supervisor *excited*

dh lame tak jumpe dier.

project pun tergantung kjap.

tapi yela dh tulis name utk aktiviti tu. mgkin pergi je la kot.

lgpun tak pnah gi tmpat paya bakau yg real2 punye.

.

hmmmph.

i’ll jst go and fnish my report-writing (dh lbih 65 page pas tu my ancient laptop tu brape kali hanging. dier ader mslh ngn high volume content wlwpn stakat mcrsft office nyer application je. mksudnye tak pyhla nk mintak smpai 60 page nye soft copy! org hntr hard copy dah la. ni sbb nak soft copy skali la ni smpai aku terpakse gabung sume bhgn jdi 1 word doc yg pjg smpai hanging mcm tu. asalnye aku dh asing2 kan bhgn utk print berasingan setiap bhgn. isyh. tak practical betul la. tapi mintak report practical mcm aper. padahal report practical spjg 3 bln mase tgh industrial attachment tu pun takdela kritikal smpai camni).

esok msti kdai printing tu full-house.

around 30 people will be looking for printing locations as well as binding services.

ni blom citer final year project lg. ni baru hal industrial attachment report je.

giler ape.

.

so.

klau sape yg gi study luar negare rase begitu smart and dandy sile la blaja di sini di IPTA ini and see if you can larat all the ridiculous workload.

.

haha.

.

clue nyer : abu shah misai gagah.

.

hahahahahaha.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: