random

Published April 26, 2010 by crystalights

 

so i went down alone.

and then i don’t know why some people were staring.

sometimes i’m a messy eater (i don’t like cheating on the sauce, ha ha).

.

aku rase aku tak kisah

tapi nape ko kisah?

(ataupun aku yg prasan? ntah2 takde sape pun kisah, ha ha).

.

aku rase aku duduk kat hostel ni btol2 buat ikut suke hati aku je (mcm kt kamp0ng sndiri plak).

kdg2 gi jln trun ke libry ngn tshirt ntah zaman bile ngn muke tak berbedak ngn sluar track pas tu slipar bising aku tu (nsib baik tak kne halau ngn librarian).

tak pun gi trun kafe bawak perkakas2 aku tu pas tu mkn comot2 dpn abg burger tu (pas 2 bgun gi bli waffle plak).

agaknye dier pn pelik. budak ni tak kenyang2 ke?

ha ha ha.

.

but seriously.

kdg2 aku rase hostel ni tak logik jgak.

yela, mcm ktorg yg dh 22 and 23 somethngs ni yg hanye stay sementare mnunggu tamat semster 8 pun kene curfew pkul 11mlm mcm bdk2 underage teens.

my friend yg dh 27 pun kena jgak!

semate2 sbb kiter tinggal dlm hostel.

padahal duduk sni kn byar. bukannye free.

mkn minum sewa bulanan sume byr sendiri aper. bukannye kolej or university yg tanggung. so pesal plak nk mengarah mengehad kn kitorg ni mcm la bdk bru hbis SPM yg bru kenal dunia.

LOL.

sometimes bile kuar mkn or jumpe some friends trpakse rush balik on the road, kan bahaye cam tu.

klau kluar utk hal2 mcm tu pun bukannye dkat. jauh jgak tu nak pergi.

yela klau nk harap yg area2 sni, ape je la yg ader.

lampu jalan pun tak ckup.

.

itu blom cerita “pihak pengurusan kolej” lagi.

lagi laa rase menyirap.

.

mcm la aku ni budak skola (aku rase muke aku ni tua je).

(cume tinggi je yg tak ckup).

.

malas btol la nk bsing2.

memenatkan badan je.

.

okay.

i pay.

i stay.

just let me have my way.

and everything should be okay.

.

hmm.

tomorrow is project meeting day (with my co)

i don’t know how it’ll be (aku rase mcm aku dh rosakkan buku dier je mse buat kje2 project hari tu).

i’ll need to get it fixed tomorrow morning before i go and see her.

.

i wonder what’ll happen on wednesday (project presentation day).

.

but that will be another story to be told another time.

goodnight~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: