random

Published May 10, 2010 by crystalights

 

okay.

so you don’t like your country

you’re not even here that long.

you don’t like the people here.

and you somehow looked like you belong out there more than here in your own tanah tumpah darah (siap mengaku darah keturunan asing lagi tu).

camane eh.

nak ckp pun susah kot utk org mcm kamu ni faham.

sbb awal2 lg dlm kepale kamu dah tanam sume org yg bukan seperti kamu is equal to fascist, capitalist, extremist or victims of the former dan hanya org2 seperti kamu sahaje yg cool because zionist, marxist and anything yg rebellious dan berhaluan kiri itu terbaek punye~

dude.

ko tak tinggal betul2 pun kat malaysia.

aper la yg ko lebat sgt nak sembang pasal teori2 sejarah+sains politik ko tu.

teori memangla lebat.

tapi utk org yg tak berape nak ader connection tu dgn negare dier sndiri dan tak betul2 tinggal dan mendalami secare objektif tentang negare dier sndiri then aku rase ko la org yg aku rase aku tak perlu take seriously.

dah la kwn2 ko pun mcm tu.

pas tu keje nak sembur je sume org yg BUKAN MACAM KO.

mcmla korg ni a cut above the rest.

mcm la korg je yg pernah lihat dunia dan tahu what the entire whole world is about.

mcm laa org yg duduk sekolah kampung dan tak pernah sampai seattle or calgary is soo damn mundur and ditindas and lemah pemikiran.

aku ingatkan scene mcm ni cume byk dlm novel or telenovella je tapi dlm dunia sebenar ader lagi rupenye org2 begini

yg sgt2 cliché tapi ingin counterattack for a touché

oh the irony~

girl you can  start by getting a beta for your blog entries

semangat teruja mcm canadian

tapi tulisan macam malaysian je aku tgok.

hahahaha.

kamu ni org ape sebenarnye?

(oops sorry~ aku terlupe yg sume tu tak penting bagi kamu sume non-commital citizens of some unidentified nation).

(but. isn’t non-commital equals to no stand?)

non-commital = no stand = no mindset = nothing.

korang ni refugee ke nomad ke robinson crusoe celup yg berangan-angan mcm alice in wonderland?

.

bahagia ke kat sane tu

rase mcm grand gitu dpt rase tiupan angin benua eropah kan

tapi

kalau campakkan korg kt merlimau ke sungai long ke parit jawa

agaknye mcmanela reaksi org2 seperti kamu ni eh

wahai elitist cum supreme douchebag

ha ha ha

.

stakat kene tangkap kat sane bleh la nak rase cam bangge lagi

cube klau ko kene tangkap dlm lokap kt bukit aman tu ha

ko ingat dier peduli ke ko orang ape atau dtg dari mane

dier cume tahu: this is tradisional malaysia babe let’s do it how it’s always been done.

this is why i say

ko tak pyh nak rase diri cam best

sbb org yg best aderlah org yg memang best wlaupun tak duduk kt tempat best

and only the best knows the best.

.

so long~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: