perempuan.

Published May 16, 2010 by crystalights

 

i’m home ♥

.

masuk bilik tgok jeans dgn lab goggle dier atas katil pas tu meja kecik pun bersepah ngn exam notes ngn CD ngn pencil case baby crocodile hijau tu

pas tu atas meja besar buku genetik la pulak

argh~ rase nak humban je sume.

tapi mestila tak.

akhirnye sendiri la yg kemas brg2 tu (sbb tuan punye badan takde kt rumah + aku nak pkai table).

(ceh. konon aku kakak yg gigih la ni). hahaha prasan. padahal slalu tak pasal2 tersepit sbb hal2 cenggini.

mcm siang tadi. dier prgi lap sambal sotong kat langsir dapur mak long (omg! giler aper?) tak pasal2 aku yg glabah2 gi cuci/sental pkai sabun dapur smbil kecut perut takut mak long t’nampak.

sakit jiwe aku.

huhuhu.

owh and the random long-ass phonecalls (i was still holding the phone in my class picture  for all the 3 shots that night).

yes. my little sister is the type that randomly pops up out of nowhere in several inconspicuous ways- whether in flesh and blood or not. and then suddenly she disappears out of nowhere and leave her “traces”.

pas tu dier dtg hostel aku, then tanye: “kat sini ader hantu tak?”

bile aku marah dier ckp: “ader la tuu~”

hahaha.

that’s what you get from someone who doesn’t believe in ghosts.

.

pas tu my older sister plak sibuk tanye pasal baju

tgh trying to find something to wear for tomorrow. dier cakap ader event (rse mcm agak pelik).

i just told her to wear something else (sbb dua2 t-shirt merah dier aku tak basuh lagi. huhuhu).

.

i’m sitting on my dad’s table.

tgh betulkan chapter 4 thesis sambil cube nk membalas email a friend of mine who told me of her “conflicts”.

i thought things would be okay as long as she isn’t alone but

she has this “situation” with some people.

agaknye org prempuan memang mcm tu (mcmla diri sendiri bukan perempuan, haha).

tak suke bile dipakse, rase tak ngam, tapi try jugak usahakan pas tu mule rase tertekan seperti diri ditindas.

i mean you feel like everything is against you and you are against people too and somehow nothing feels quite right.

aku pun pnah kot rase mcm tu. but usually if it doesn’t work for me then i don’t work for it.

that’s it.

sbnrnye aku pelik nape dier complain kt aku sbb aku rase dier bleh je sembur minah tu mcm dier pnah sembur boyfriend dier (depan aku). haha. tang tu takde masalah je aku tgok. (sbnrnye aku yg segan sbb jadi saksi peristiwa semburan tu).

tapi lelaki mesti kisah kan bile kene sembur di khalayak (especially oleh perempuan).

ataupun bile di “correction” kan oleh perempuan.

mesti rase sgt tak puas hati kan?

tau pun.

perempuan pun ader rase mcm tu jugak ko tau tak?

cume dier kdg2 tak tunjukkan je. sbb dier perempuan. tak dpt nak suke hati lepas laku mcm tu.

.

so

masing2 pun paham2 sndiri je la ye.

.

hmm.

okayla.

sambung keje balik, it’s 4a.m.

back to thesis correction~

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: