makan hati

Published May 31, 2010 by crystalights

 

when i sit at home i want to eat home-cooked food.

i don’t want to eat take-outs.

i don’t know why.

but i feel so dissapointed.

kalau tak pandai masak pun takpe asalkan masak dgn penuh kesungguhan.

aku boleh terima ape2 shj yg dtg dgn penuh kesungguhan.

bukannye aku nak makan sgt.

tapi just mcm mengharap.. nak mkn home-cooked food from a home.

do you know what it feels like to only cook something and eat it by yourself?

rase tak best sgt.

makan sendiri punye masakan.

dahla esok nak pegi dah.

ari ni pun makan masakan sendiri.

kalau aku nak masak untuk diri sendiri, bile2 pun boleh masak. bukannye penting sgt pun masak untuk diri sendiri.

lain la kalau masak untuk org.

kalau masak untuk org lain, takde org tolong pun takpe.

aku rase happy mcm tu. asalkan ade org lain makan masakan aku, itu dah cukup.

.

aku tau ni nampak mcm aku yg fussy pasal makanan but the truth is aku disappointed.

wouldn’t you feel the same if it was you who hadn’t had anything for the whole day and this is your first meal?

.

perlu ke aku bukak mulut dan minta.

itu satu bnda yg aku memang tak suke nak buat.

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: