cerita tentang kita. kau. dia.

Published December 6, 2010 by crystalights

 

tibe2 aku teringat kisah tu.

mase tu kitorg diajak pergi mkn2. that person wanted to introduce to us about some sort of a card/service.

since he is also someone who works in the campus and all of us were going to go together, we thought that it was okay to go.

it was at night.

so kitorg pun dibawa pergi.

another guy was already there.

sambil mkn2 free tu, the other guy pun cerite and promote la card/service tu.

aku jst mkn je. i wasn’t really interested at that time sbb aku bljr lagi, aku tak fikir aku mampu nak jlnkn perniagaan smbil belajar. (i’m not that capable).

aftr dh hbis cerite2 sume, the 1st guy pun bwk kitorg balik.

mase nk kluar dari tmpat mkn tu aku dh perasan mcm dier nk jln beriringan ngn kwn aku, almost as if he wants to be seen with my friend.

then mase ktorg dlm kereta dan dh smpai dpn rumah sewa ktorg,

dier selambe je on lampu dlm kereta (mcm sngaje nak org ramai nampak dier dlm kereta tu dgn ktorg. especially with my friend).

padahal sblm tu ktorg dh ckp yg klw boleh kiter nk kluar dari kereta dan terus msuk rumah sewa dgn snyap (sbb rase segan klw org nampak).

mase tu, klw boleh ktorg tak nk la smpai org nampak sbb kan tak best klw smpai org tahu kiter kluar dlm waktu seperti tu dgn org itu.

wlwpun ktorg dh mnunjukkan kpd dier yg ktorg tak nak tnjukkan dier pd org,

dier mcm tak peduli pulak.

.

moralnyer disini, 

sepatutnye memang ktorg tak patut langsung kluar dgn lelaki itu lg2 dlm waktu yg sebegitu.

it was a mistake.

tapi sbg lelaki

yg tak mengambil kira bgaimana seseorg perempuan itu kelihatan dlm pandangan semua atas perbuatannya

then aku mestila rase sesuatu yg tak kena about this guy.

.

tak lame lepas tu

my friend dihubungi lagi oleh lelaki itu.

dier ajak kawan aku tu (yg stakat pernah pergi mkn skali je dgn dier dan takde kena mengena pun dgn dier) utk temankn dier beli brg.

kwn aku tak interested, so tak layan.

then bile kwn aku start jlnkn business under dier, dier keep on contacting kwn aku lgi, tapi bukan utk urusan business.

then when my friend finally nk stop doing business under him, dier pulak mcm2 hal.

my friend was asking for her money back (like he promised) tapi bila kwn aku mintak duit dier balik, dier pulak ckp: kenape bile nk mintak duit baru nk contact dier.

i was like 0_o

sejak bile pulak kita perlu keep on contacting org yg takde ape2 hbungan dgn kiter continuously wlwpun kite takde any urusan pun dgn org tu?

i mean, for all those time’s sake they probably weren’t even friends.

just acquaintances who pass by each other in campus.

it was strange. how my friend was expected to keep in touch with him as if he is anyhow related to her.

klw org contact suruh pulangkan duit, nape mesti nk bangkitkn hal yg takde kene-mengena ngn reason org contact ko tu?

last2 kwn aku rela tak dpt duit kot, drpd terpakse berhadapan dgn lelaki yg mcm tu.

.

aku pun mule rase

pergi mane2 pun memang berlambak lelaki yg twisted.

mcm mase ktorg pergi 1st practical dulu. (office perv).

then 2nd practical. (office fan).

tu blom msuk lg yg dlm campus.

yg luar campus.

yg jumpe kt shopping mall.

.

wouldn’t it be good if we would be able to receive the rightful respect from the opposite sex as much as the kind of respect we give to them?

.

like when miss keys sings

’cause a real man knows a real woman when he
sees her,
and a real woman knows a real man ain’t afraid to please her.
and a real woman knows a real man always comes first,
and a real man just can’t deny a woman’s worth.

susah ke utk kita respect each other?

beri kepada yg berhak.

jgn paksa klw tiada hak.

jgn desak sesuatu yg diluar hak.

hak dan tanggungjawab utk setiap org pun mungkin berbeza.

dan dlm dunia ni

tak semua yg kita inginkan kita akan dpt.

klw kita tak dpt, knape mesti hukum org lain?

.

mesti ke sluruh dunia dihuru-harakan hanya krn keinginan seorg manusia?

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: