mudah saja

Published January 23, 2011 by crystalights

 

if people like you really know me,

then you would know that when i don’t say anything in return,

it means i disagree.

.

untuk diri aku

biasenyer

bile aku diam tandanya aku tak setuju.

it’s as simple as that.

sbb bile aku setuju aku rase aku lbih rela ckp dan beritahu: yes, i agree with you.

tapi bile aku tak setuju dan ntah mcmane keadaan ketika tu tak membolehkan aku bersuare utk aku luahkannya,

jln yg tinggal adalah dgn hanya berdiam diri.

.

i don’t think you understand my silence

because when i stop saying anything,

you don’t. really. stop.

you go on and on as if it’s okay to subject people to your wants and wishes.

you always put me somewhere where i don’t want to be

everything that i wanted to do for myself suddenly became something about you and for yourself.

.

aku bengang sgt

why do you make plans which involve my life and my future without involving me in the plan-making?

you didn’t say anything to me about it until you have made your decision

even though it’s my life that you’re utilizing for that plan of yours

dalam dunia ni

aku paling tak berkenan bile org nak ambik jln mudah utk hidup dier dgn mempergunakan jln hidup aku

aku paling tak berkenaan bila org anggap semua hal & perkara sgt mudah dan boleh dicapai dgn cara yg mudah : “alah nanti aku join kau”,”alah kau kan ada”,”alah mesti boleh la, takde hal punye la”.

boleh ke kiter dpt sesuatu kesenangan dgn hanye bersenang-senang?

boleh ke dpt everything by doing nothing?

semua kesenangan itu ade harga yg perlu dibayar.

memang lah perit. life is not a fairytale.

senang ke hati kiter bile kiter dpt sesuatu dgn mempergunakan dan memerah keringat org lain lepas tu bile dah kau serap kudrat org smpai lunyai kau pun bangun angkat kaki dan blah tinggalkan org tu mcm hampas.

mcm satu proses kemanusiaan yg gagal

nilai hidup yg samar

buatkan manusia jadi opportunis, egois, dan penuh dgn sikap keakuan bukan kekitaan

siape yg peduli tentang moral dan harga diri

nilai hidup kita meletakkan kita pd sisi yg berbeza

.

you want me to go

and then later if things work out you want to jump aboard and stick with me

but you don’t want to think about whether or not it would be easy for me to actually get there

whether or not i can actually make things work out over there

you don’t care about that, do you?

in your head, everything is easy, easy, easy

you’ll stay when it’s easy

so that it’ll be easy for you

you don’t have to work hard because it’ll be so easy

don’t have to think hard because life would be so easy when you’re just jumping ships instead of building cities

and everytime things get difficult it would still be easy for you

because there’ll be people like me and them to fix things

to give things

to make things easy

.

aku tak tau pun nasib aku mcmane nanti

tapi belum ape2 lg kau dh terang2an ckp tentang hajat hidup kau yg nk bersandarkan nasib hidup aku

ibarat benih belum tanam

tapi dh berangan2 nk petik buah

.

aku tak nk berkurang ajar

tapi kdg2 aku rase org mcm kau ni melampau

.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: