Archives

All posts for the month February, 2011

i think the world would be a better place if:

Published February 28, 2011 by crystalights
  1. people don’t jump into conclusions so damn easily and quickly
  2. people deliver/perform what they have spoken of (no empty promises)
  3. people pay back the money they owe (even if they think that the person doesn’t care or doesn’t need that money right now)
  4. people stop forcing other people to live like them
  5. people view people objectively instead of going with the usual generalizations/sentiments/pre-conceived notions
  6. people stop thinking that everybody different from them is small, stupid and sick
  7. people stop taking the easy way out by taking things that don’t belong to them.
  8. people stop taking for granted of what you have and stop thinking that everything should go your way just because it has always been your way all the way.
  9. people stop feeling irritated by what other people have (because some people just worked hard to get what they have and then they have it. so deal with it. if you don’t like it, you can work hard too and maybe you can have a shot at having it later. if they didn’t work hard and they’re just lucky to get what they want anyway, only then you can start getting irritated and start venting).
  10. people stop being animals and start being people. 

i want to transfer my property.

but no matter how i think it can be done privately, there’s always something that leads me near to having to disclose it.

.

bile kita percaya bahawa tuhan itu ada, bukan ke kita percaya bahawa dia dengar setiap kata2 kita?

setiap apa yg kita ckp kan, disaksikan oleh dia.

so when you say: nanti aku buat (this or that, etc.)

itu kan ibarat lafaz janji/niat (walaupun tanpa perkataan janji dlm kata2 tu).

kenape tak boleh meletakkan sesuatu itu pd tempatnye?

kalau aku tak ada depan mata kau pun, apa yg kau ckp tu tetap disaksikan oleh tuhan.

jadi kenape tak tunaikan?

.

sbb tu aku

dh lame takde

rase percaye langsung pada kau

sorry

aku tak percaye

kau dan byk lg org lain.

.

bukan aku nk ckp aku baik.

tapi aku slalu sakit hati dgn org mcm kau.

org mcm aku perlukan org yg baik yg boleh memperbaikkan diri aku.

bukan org yg slalu buat aku merintih.

.

yela aku selfish.

aku tak ckp pun aku baik.

.

at least i understand that the more you say things so freely without considering your capabilities and will to fulfill them, the more your words become worthless and meaningless.

.

mcmane kita nk jadi lebih baik bila setiap kata2 kita takde makna?

.

dear nana (28.2.2011)

Published February 28, 2011 by crystalights

dear nana,

this one is public (sbb b’ckp berkaitan islam).

.

aku tak tahu la bila sesuatu yg haram dan halal dijual dlm 1 gerai, kita boleh mkn atau tak bhgn yg dirasakan halal tu.

tapi untuk aku, lebih selesa kalau aku tak mkn frm there.

itu utk aku.

so i didn’t think it would be very menjengkelkan for fellow muslims yg tgok people who live like me.

aku memang mcm ni.

bila aku tak yakin, maknenye keyakinan aku takde. keyakinan tu tak dtg.

so lg baik aku say no. or jgn. or tak nak.

even if i don’t eat a lot of things i don’t think it’s a problem (for me).

aku memang mcm ni.

i’ve never really felt that i’m completely normal, but with that said, i don’t think not eating some things makes me abnormal.

.

so aku agak terkejut today.

kene tegur about “kalau you tak flexible you susah la nak hidup kat sini”.

aper tu?

aku appreciate people being honest, but for me as long as it doesn’t impede or disrupt other people’s lives, then biar la aku dgn pilihan aku.

niat aku just tak nk mkn something yg haram or something yg i’m not sure of whether it’s halal or haram. sbb kalau kita mkn benda haram kan ibadah kita tidak diterima selame 40 hari kan?

cube bygkan kalau kau sembahyang 5 waktu, mengaji, and so on selame 40 hari tapi tidak diterima ibadah2 tu. tak ke terase rugi dan sia2?

jadi bagi aku, halal dan haram tu hal yg besar.

kalau aku decide aku tak nak, itu kan pendirian aku.

aku tak sangke la itu annoying for my fellow muslims.

even if pemilik perniagaan itu muslim, tapi product dier ader yg cmpur rum, ader yg tidak, dan hanye sekadar ditempatkn di bekas yg berasingan tapi perkakas2 nyer, peralatan2 nyer untuk handle the food dlm 1 gerai itu kita tak tahu, bukan ke lebih baik kita tak makan?

sbb kita tak tahu kalau yg haram dan halal tu benar2 tak bercampur.

aku tak yakin.

jadi biarlah aku hidup dgn pilihan aku.

walaupun nmpak kolot, kecil, dan tertutup. nmpak mcm sgt narrow-minded dan “tak flexible”.

aku hanye nk ikut aper yg aku tahu. dan aku tak tahu byk benda, so that’s why i’m trying to pick up what little pieces that i can learn of.

even when i know that it looks like i’m just being difficult again, it feels like i’m too different again and it seems like i’m being weird and annoying again, aku memang mcm ni.

asalkn aku tak kacau org takper la.

maybe we grow up in different backgrounds and i have different views when i look at the same thing that other people are looking at,

but underneath the surface, what is inside. we have to see that too.

.

aku just mcm rase terkilan kjp.

.

i wonder if what happened today will change anything.

.

(28.2.2011)

-me-

P/S: i’m not sure what ISMA stands for (i just pergi 1 gathering je, bukannyer join persatuan tu. like you said organisasi/persatuan tu not the priority bila tujuan utama tu adalah utk dakwah); tapi i think the I is for Ikatan and the MA is for Malaysia Australia.

kdg2 aku rase aku pergi partly because you said jaga ukhwah. cannot live in own world.

i don’t know la.

the world other than my own world is hurting me.

.