hari ini dalam sejarah

Published April 2, 2011 by crystalights

hari ni i went to the gathering at RMIT

RMIT is Royal Melbourne Institute of Technology (i think).

cantik kan tempat dier? RMIT tu sbnrnye universiti. klau tak silap program2 dier more to technical/engineering dgn commerce.

utk gathering kali ni ktorg dgar la topic berkaitan memuliakan Islam, atau menjadi mulia kerana Islam.

ada question kat situ, samaada kita: seorang pelajar yang muslim ATAU seorang muslim yang belajar (?)

dier ckp bila foreigners tgok kita, dorg pun dpt bezakan org muslim yg practice the religion atau yg tak practice kan nya.

so the idea is that Islam itu sempurna and untuk kita meyakini bahawa inilah agama yang terbaik dan paling benar and to rasa more bangga kerana kita ni orang Islam.

maksudnyer kalau ada sesuatu berlaku yg berkait dgn agama kita, kita pun t’rasa something. mksudnyer ada sensitiviti terhadap things yg affect agama kita, atau saudara2 se-Islam kita.

kalau things happen and it affects org Islam tapi kita sbg org Islam tak rasa apa2, then that’s an issue.

overall, it was a good topic: proud to be a muslim.

we had the makan2 (byk jugak mknnye)

pas tu potong cake utk april birthday

cheesecake(!) yum2!

.

i wish i could write more

but that would probably come in another post.

hari ni rasa happy sbb dpt pergi berkumpul & discuss in one group before event tu. skurang2nyer dpt clarify some things in my mind + tambah info + insight. bahawa ada org lain yg spend hidup dia menyampaikan kebaikan walaupun ketika diambang kematian.

dan akhirnya apa yg dituliskan itu sampai pula pada org2 yg masih hidup.

Alhamdulillah.

untuk semua limpahan rahmat dan kurniaan-Nya.

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: