fikirlah.

Published April 18, 2011 by crystalights

a lot of things are happening at the same time

for now, i’m trying to have at least a shot at having some semblance of control so

i feel sorry if it means that some things are serabot and bersepai and not “perfect” enough

sorry la kalau aku tak memenuhi standard kesempurnaan yg kau cari

aku bukan takde mase,

tapi masa aku perlu dibahagi2 kan

kalau aku sibuk nak perfectkan tempat tinggal aku, masakan aku, perkakas2 aku, wardrobe aku, then aku takut kalau2 benda lain yg terkorban

as you know,

this world isn’t just about me and my problems

kita kan org Islam

mcmane dgn saudara2 se-Islam kita yg lain, sume okay tak?

kalau boleh segala apa hal2 duniawi ni kalau dapat kita kurangkan masanya, nak jugak cuba utk kurangkan

supaye kita sama2 dpt jugak cari mase utk perkara2 bukan duniawi yg lain.

.

hati aku ader la jugak rase mcm tercarik2

tapi nak buat camane, perasaan aku tak penting,

yg penting is how to tunaikan tanggungjawab aku

supaye jgn smpai hati saudara2 se-Islam kita yg tercarik2

jgn sampai ader yg derita sbb kelalaian kita

jgn sampai ader yg pandang serong pada agama kita hanya kerana perbuatan kita (sbg org Islam).

.

okaylah

semoga kita sama2 dpt berfikir

untuk insan2 lain (selain dari diri kita)

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: