Published June 3, 2011 by crystalights

nasi mahal.

roti murah.

mkn yg murah je la (walaupun hati meronta2 nak mkn nasi).

 

skrg tgh busy dgn study week

camane nak masak2 pulak

makan je la aper yg ader.

 

mudah2an dicukupkan utk kita aper yg terasa kekurangan.

 

on a sidenote (terpinjam dari huda ayat ni),

my other friend is getting married tomorrow.

another wedding (tapi tak buat skali dgn sanding).

 

so

tibe2 teringat psl entry ni (yg ari tu konon nak response kan).

 

so utk itu

bagi pendapat aku la

preferences utk start going in that direction tu b’gantung pada diri masing2 la, aku tak boleh nak comment lebih2 utk kecenderungan tu

tapi utk org yg dh byk sgt things going on dlm hidup dier

ada byk yg nak di stable kan dulu

(and this may not be the same for everyone)

tapi personally aku rase utk start a life with someone else, kita kena kenal dan syg sgt2 diri kita dulu.

that is partly why some people take a longer time to decide

sbb dorg nak know themselves and understand life a little more before venturing into something that you can’t really exit once you enter

so some people go and study, or work harder and longer on whatever (dream) job that they’re aiming for, or perhaps travel and participate for social purposes, or do anything that they’ve been wanting to do for so long, because they want to engage in some more “soul-searching” before they decide to plunge into that point-of-no-return.

 

bila kita syg diri kita dan sgt kenal diri kita sendiri, kita akan at least understand aper yg kita cari dan inginkan dan perlukan

dan mungkin kita tak la terkeliru atau terperangkap dgn keinginan org lain yg akan hidup bersama kita nanti

(something like that la).

 

bagi aku

control tu penting

maksudnya dlm satu relationship (mcm laa aku pnah ader relationship gitu2)

there is no point if two people don’t want the same things

or if 1 person lets go of what he/she wants just so that he/she can “fit into” the “bigger picture”

i feel that love (and relationships) should not be the reason that holds people back from becoming and achieving  what they could be. what they could become.

 

maybe i’m just saying this because “i don’t know what it’s like“, “i don’t understand“, “i’ve never been there

dan lain2 yg sewaktu dgnnyer (bila b’ckp tentang hal2 sebegini)

 

tapi

kalau tuhan dah tentukan “jadi”, maka “jadilah”

kalau tak then nak buat camane.

kalau Dia tak izinkan, kita buat camane pun kita tak boleh dpt syurga cinta tu.

 

kalau kita syg tuhan

dan kita syg insan lain kerana tuhan

syg kita pd insan lain tu selepas tuhan, kan?

 

jadi

itula pendapat aku sikit2.

 

wlwpun agak off-topic but

semoge kita semua dpt kenal dan syg tuhan

dan kenal dan syg diri kita dulu

sblm kita syg insan2 lain.

.

sekian.

.

(this post is also a reminder for myself dan takde niat nak menyinggung perasaan sesiape. tq).

One comment on “

  • okeh weyh..ko kene view youtube ‘fighting stigma of mental illness’
    by butterfly..itu project work aku..kene dapat 200 viewer bru dapat full mark..cepat weyh..view bnyak kali..aku director tuh..soh sume classmate ko ngn housemate ko view jugak..ni macam undian af..

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: