roller coaster.

Published June 20, 2011 by crystalights

tibe2 aku rase mcm t’cmpak kluar dari roller coaster yg aku sendiri tak nak naik pun pd mulenyer.

 

pd mulenyer,

kiter same2.

 

aftr that when things go wrong

aku la yg take the brunt,

yg receive the blow.

 

kirenyer

aper2 hal pun, aku la yg kene terima kesannyer.

 

skarang aku lagi la tak faham

kalau kau sgt berhati2 sbb takut get hurt,

kenape kau yg hurt aku?

 

kenape pilihan aku mesti di”adjust”kn utk ikut pilihan kau?

 

aku salah ke

bile aku tak mampu nak keep up with your whims

kalau kau sendiri tak nak stay situ

kenape kau nak aku stay situ?

keinginan kau lebih penting ke dari keperluan aku?

 

sriously aku tak nak la berprasangka

tapi

nampak sgt obvious to me

bile aku tlg ajak kau

kau ckp kau tk pergi sbb nk pergi ngn org lain

bile aku ckp aku maybe tak pergi

kau pulak tibe2 jadi pergi, tibe2 kau ckp: maybe org lain tu takde mse nk pergi with you later.

 

honestly,

do you think i’m stupid?

do i look that stupid

that i couldn’t read between the lines?

that i couldn’t read the look in your eyes?

that i couldn’t see the way you look away?

even the way you respond to me is different,

you think i don’t know?

 

aku rase sgt penat

sbb aku ingat aku dh berusaha utk pelihara aper yg ada antara kita

bile kata friends or mates tu bukan stakat pd nama

bukan stakat sharing the air that we breathe.

 

so now, why this?

 

aku tak sure where i want to be

but it doesn’t mean that that affects everything else.

 

you don’t like people forcing you

but what about me and what i don’t like?

 

aku pun ader prasaan jugak

bezanyer aku tak marah2 kat kau je

sbb aku rase kau bukan orgnya yg boleh faham kemarahan aku

bile aku tak marah pun kau tak faham,

kalau aku marah mgkin kau lg tak faham.

 

aku tak faham aper lg yg tak memuaskan hati kau.

aku tak faham aper lg yg aku perlu “adjust”kn so that you can stop inflicting ths pain.

aku tak faham aper sbnrnyer lg yg perlu ader baru kau boleh bahagia.

aku tak faham kenape perlu ader distance sdgkan aku try hard to eliminate it.

aku tak faham kenape kau tak try utk faham

kenape tak try to at least see eye to eye.

 

if you’re saying that i hurt you

then you should know that no one in this place has ever treated you the way that i did

aku bukan nak ungkit tapi cube fikir

pernah ke aku berkasar dgn kau

marah2 kau

tinggikan suare dgn kau

mintak mcm2 dari kau

 

pernah ke aku suruh2 kau buat something utk aku

pernah ke aku refuse bile kau ask for something walau mcmane sibuk pun aku

pernah ke aku sengaje excludekan kau stiap kali ada anythng going on

 

aku tahu aku tak penting pun dlm life kau

aku tak harapkan aper2 pun

and aku boleh terime kalau kau nak pilih haluan sendiri

 

fine.

 

mungkin lebih baik kiter bawak haluan masing2.

 

aku pun tak pyh menahan rasa stiap kali kau ckp aper2 yg mengguris hati.

 

dan mungkin hidup kau pun akan lebih tenang bile aku takde.

 

tak sangke akhirnya ini kesudahan kiter

 

tak sangke segale effort tu tak memberi kesan dan tak membawa aper2 makne pun antara insan

 

aku tak sangke

 

sehina itu lah aku disisi manusia

 

smpai aku boleh diketepikan dlm sekelip mata

 

as if i am nothing at all.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: