dear nana (11.7.2011)

Published July 11, 2011 by crystalights

dear nana,

phn aku rsak, tk bleh switch on

pas 2  
kwn aku bgi pnjm phn
tpi balik dr kem dier trus cm tanyer bile aku nk bli phn baru
aku pn ckp la esok (which is tday)
pas 2 aku tgok, phn yg ader cam mahl2
 
aku nk jmat duit tiket tram jgk sbnrnyer ni
aku ingtkn mayb dpt la pnjm phn kwn aku 2 lame skit smpai aku btul2 ader duit nk bli things like phn
lgpn phn dier 2 pn phn lamer yg dh rsak sbhgn screen nyer
aku ingtkn dier tk ksah
agknyer sbb dlm phn tu dier ader smpn prvt thngs kot
maybe its hard to put your trust out there (?) i dnt knoe
 
sbnrnyer aku dh pnah ckp pn situation aku pd dier sblm ni
 
wlwpn aku join actvty n prgi kem, tpi 2 aku byr dgn mengorbankn bnda lain
 
dr kacamata kasar yg biase mgkn nmpak mcm aku tk prioritizekn btul2
 
tpi sbnrnye aku sndiri rse, itu la priority kiter
 
join actvty or event yg mengajarkn tentang agama kiter s’lg kiter msih belum ckup pengetahuan tentang Dia.
 
tuhan yg sruh kiter menuntut ilmu yg mendekatkn kiter dgn Dia, kan.
 
utk join actvty 2 aku budget2 mkn n also aku tak shoppng sgt pn (wlwpn wktu 2 aku kluar dgn org yg agak b’shopping).
 
aku tk bli mknan luar
 
aku bli brg rmh yg murah
 
aku tk bli new wintr boots evn whn my old ones have holes already
 
after that 1 wintr jcket yg save mney punyer 2, aku tk bli pn lg winter jcket kt sni.
 
skg aku bru ps byr sewa, i hav 2 fgure out how 2 srvive
 
tkpe2 insyaAllah aku ok kot
insyaAllah
Amiin
mayb ujian utk aku is studies, dgn duit time study.
sbb ini la yg agk menekan aku skrg
tkpela terime & berusaha je la.
 
smlm birthday aku.
 
aku dh 24.
 
kene grow stronger.
 
no matter wht i have to try to endure it.
 
i’m an adult now.
 
i’m on my own now. and perhaps in the past as well. on my own.
 
nnti bile kiter mati pn kiter sndiri kan.
 
asalkn kiter ader org2 Islam yg b’saudara with us, wlwpn tk slalu, tp at least kiter try la to make use utk ke arah yg disukai-Nya,kan?
 
it’s not easy tpi tuhan tau effort kiter kan.
 
 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: