not a word

Published July 15, 2011 by crystalights

 

smlm bukak puase tepi traffic light

kbetulan m’mang awal2 senja tu aku tgh tnggu nk cross the road nak attend jmputan Kahfi

mse tu tkut lmbt

tpi smpai2 je, aku t’tamu ke-2 kot (t’rse sgt laa awal).

 

personally

aku tak suke demand explanations/reasons frm pple atas s’suatu

cthnyer klau org dtg lmbat aku tk suke tanye “kenape lambat?”

or bnda2 lain yg sewaktu dgn nyer mcm “kenape this?”

“kenape that?”

 

so

aku pelik sbnrnye bile aku bgtau ader org nk dtg singgah rmh (esok)

tibe2 ader soalan: “kenape nk dtg?”

ko tak rse pelik ke,

biasenyer, “kenape” org dtg rmh?

bukn ke sbb nk ziarah-mnziarahi?

ader sbb lain ke yg perlu diexplainkan? cthnyer mcm nk dtg meminang or nk dtg mengendeng or nk dtg mengecek lauk?

bukan ke org dtg rmh sbb dier nk dtg rmh.

ader mslh ke?

 

so yes

gnerally aku tk suke explain things

and aku pn generally tak particularly expect explanations klau perkara tu tak affect aku

sbb aku percaye bahawe adults would want to be treated like adults

and the young ones would want to be treated like the old ones too

tak pyh explain aper2

aku bukan cikgu disiplin or pengetua skola

 

unless kalau kiter kje berkumpulan

dan aku ktua

tibe2 ader anak buah yg ader problem

time 2 normal la aku nk mintak explanation skit

sbb kje tu melibatkn aku dan kumpulan, kn.

 

tibe2 t’ingat time aku jdi ktua kumpulan dlu2

time 2 klau aku bukan ktua pn feel nyer mcm aku ktua

haha

bcause smehow i want certain things 2 be a certain way smtimes

 

kt sni

kdg2

aku rindu nk jd imam

(utk prempuan la, takkan prempuan nk jd imam utk l’laki dewase pulak).

 

aku tk ksah ajak org b’jmaah

tpi kdg2 mcm hampa skit bile nk tp tk dpt.

 

mcm tu kot bile org kater,

pemilik hati2 kita yg sbnar adalah tuhan

jadi hanya tuhan shj yg boleh satukan hati2 kita dlm memenuhi tjuan kbaikan tu.

 

semoga tuhan satukn hati2 kita dlm menunaikan prkara2 yg disukai-Nya,

 

Amiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: