coretan2

Published July 22, 2011 by crystalights

 

insyaAllah esok ader tetamu2 nk dtg

usrah kt rmh aku, insyaAllah.

kali ni beriye la skit sbb sblm ni tk pnah bwat usrah kt rmh aku, ye la rmh aku kn cam pelik skit, ruang tamu pn tkde

jadi ni dh dpt bilik sndiri ni bleh la nk berusrah kt tmpat sndiri, insyaAllah

so

tday i went to the market.

yg ni turkish mildurra hot chillies.

aku pn tk sure pdas ke tk tpi aku rse mcm tk pdas je. ntah la. tdi mse patahkn tgkai dier t’percik skit kne mata aku tpi tk pdih pn.

(ceh. test pdas pkai mata ke 0_o??)

jst rse geram tgok dier pnjng2 dan kinda curly, t’ingin nk rse best ke tak.

 

aku rse, aku m’mng suke supermarket la. bile msuk je mcm snang je distracted.

pas 2 tgok buah2 and so on mule la pkir2 cam nk masak aper, nk bake aper, nk ltak ingrdients aper smbil2 teruja tgok fruits and tubers.

 

yg ni bru test td, ader letak skit turkish cili td tu aftr diblend kn. taruk skit je la. tp dh mkn td tk pdas pn.

 

yg ni bake smlm, ader sesi bdah bku kt rmh the girls.

 

bile aku dh start bake2 ni, i realize that it’s not really a big deal. as long as you have an oven, and prhaps also a mixer, ngn stock2 ingrdients and quite some time to spare then bleh kot if you want to do it.

(jdi aku rse tkde sbb pn nk rse cam best bile slalu baking. sbb tu kan baking je kan. bukannyer sarung bju besi dan agkt snjata berperang).

it’s jst that it cn be quite time-consuming, so i think it’s bst bile dibuat wktu byk free time.

for me maybe i can’t do it slalu sbb i have other things jgk yg lbih pnting drpd asyik baking je 24/7. ngn masak.

 

so

insyaAllah mlm ni ader sister’s gathering dkt2 ngn city,

and insyaAllah klau tkde aral m’lintang esok pgi nk terime t’tamu, then mlm tu nk ikut org prgi broadmeadows (wlwpun aku pn tk sure org tu sudi ke nk diikut oleh aku sbb aku yg pelawa diri sndiri).

tpi nk buat camane, ader dua speaker in one night, klau aku nk ikutkn prasaan sgt pn aper gunenyer klau tk dpt ilmu tu kn.

tkpela.

yg pnting niat kiter.

insyaAllah.

semoge aku tk cpt terase hati dan semoge hati aku pn tk cpt dirasakn dgn k’sakitan.

 

okay la,

lain kali kot citer lg.

 

(aku dh post kn pn srt kt mak ^_~)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: