my heart.

Published August 2, 2011 by crystalights

 

hari ni hari ke-2 ramadhan (dh msuk hari ke-3 dh pn sbb dh mlm dan akn mnuju sahur nnti, insyaAllah).

so utk hari ke-2 aku terase nk bake

brownies.

 

tpi cerite aku hri ni is what is in my heart.

tak pyh assume aper2, just look at it objectively.

 

ada bnda yg aku tak display kat facebook, sbb dibimbangi kemudharatannya lbih bsar dari kemaslahatannya.

tapi ye la, tak smestinya semua org look at things the same way.

tak smestinya sesuatu yg mudah tu semudah yg disangka kan.

aku rase kdg2 kiter tak prasan klau aper yg kiter buat tu affect other pple ke tak, so kdg2 tak salah pn klau kita try take a step back dulu sblm kiter step forward.

 

just kdg2 maybe aku cam terase kot

bile org tk try.

 

ader byk cara sbnrnye if we want to show that we care

 

kalau aku physically tersilap pun, personally dlm hati aku it doesn’t mean that i don’t care

 

tak boleh ke jst look past everything and understand what’s inside?

 

aku tak nak throw a tantrum

or force people to follow my flow

aku jst nk

kerelaan hati.

 

sbnrnye

aku tak suke bile org dingin dgn aku jst bcause of dier punyer own personal opinion and choices yg tak sesuai dgn opinion ngn choices aku

tu kan cume hal opinion and choices

bukannyer hal yg utama pun.

pergi mane2 pun mgkin akan ada org yg tak same opinion and choices dgn kiter,

so kiter nk dingin ngn sume org ke?

 

also,

aku tak suke bile aku masak tapi org mkn sikit je.

lagi2 bile dh ajak cam sakan.

aku bukan nk masak utk diri aku sorang.

kalau utk diri aku sorang, mkn maggi je pun tkpe.

klau stakat utk diri sndiri je, buat ape la aku nk beriye sgt.

aku rse aku tk ksah pn mkn roti 2-3 kping gitu evry mealtime (buka+sahur) smpai rse bosan. pas tu tukar menu lain plak, ape2 je la yg snang.

 

tapi bile utk org lain, of course it matters, kan?

ok ke klau bagi org mkn maggi or roti 2-3 keping je? mestila rse tak sdap hti kan?

lagipun

aku nk org mkn.

susah sgt ke?

 

also

aku tak suke bile org treat aku differently jst because of the way i live my life.

tu kan life aku, jln hidup kita kan tak same.

mesti ke biarkn aku rse mcm tu?

 

semua org ada kpentingan sndiri, kan.

apa yg penting bagi setiap org mgkin tak sama.

tanggungjawab dan komitmen stiap org pn tak sama.

aku tak rela diadili oleh org yg sama2 “hamba” jugak mcm aku.

 

ntahla.

pas ni aku tk tau la camane.

 

mule2 ader jgk terfikir mcm maybe talk it out or explain or something

kirenyer aku nk resolve what is unsolved.

tapi lepas berlakunyer peristiwa-peristiwa yg meninggalkan kesan tu,

aku rase ckup la kot. aku rase, aku ckp mcmane pun tak mgkin berkesan lg.

kalau org tak nak terima reasons and explanation aku, nk buat camane kan.

 

takpela aku rase aku maafkan.

cume aku mgkin tk dpt stop my heart frm feeling the kind of hurt that i’ve always wanted to escape from.

 

 

2 comments on “my heart.

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: