24 hrs

Published August 13, 2011 by crystalights

 

dlm masa 24jam,

brape byk yg dpt membawa aku ke sana?

 

astaghfirullahalazim.

 

hari ni graduation day kawan aku.

 

alhamdulillah, akhirnya dia selamat melengkapkan pengajian dia.

 

aku rase, aku tak boleh pergi event2 yg mcm ni di kalangan kawan2, tanpa fikir apa2 atau rasa apa2 dlm hati.

 

i was thinking about some things.

 

it was more like what i feel about things.

 

aku tak nak merungut.

 

tapi minggu ni byk perkara yg berlaku, dan akan berlaku.

 

aku rasa diri sgt kekurangan sbb masih lg in the process of figuring out mcmane nak cope.

 

hari ni aku sedih.

 

hari ni dan dlm 24 jam yg lalu, aku rase aku diperingatkan tentang byk perkara.

 

hari ni aku mule sedar yg aku tak pandai kawal perkara yg walau sekecil2 hal dlm diri aku sendiri pun.

 

hari ni aku terfikir,

ada ke tempat utk org mcm aku kat sana nanti?

 

spjg minggu ni, byk benda yg aku buat tak sempurna.

 

spjg bulan ni dan bulan2 sebelumnya, lg byk yg tak sempurna.

 

aku ni, hidup mcm ni je ke?

 

penuh dgn ketidaksempurnaan.

bersungguh tapi tak berkesan.

berusaha tapi tak bersemangat.

 

aku rasa kecewa sgt dgn diri aku sendiri

org mcm aku ni tak layak nak minta kebahagiaan, kan.

 

aku nak yg baik tapi aku tak beri yg terbaik

 

aku rasa dosa aku mcm debu2 hitam di permukaan jalanan

sentiasa ada mengiringi jln hidup aku

 

mungkin kdg2 memang patut pun aku rasa keperitan

sbb kebahagiaan membawa aku jauh dari-Nya

 

aku takut lama2 tempat yg aku cari tu akhirnya akan hilang

disebabkan kesilapan aku sndiri yg ditinggalkan waktu.

 

semoga tuhan tak ambil dari aku apa yg dia anugerahkan utk aku mencari tempat disisi-Nya,

Amiin.

 

La ilaha illa anta subhanaka inni kuntu minazzolimin. faghfirli fa innahu la yaghfiru zunuba illa anta.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: