sekarang

Published September 22, 2011 by crystalights

 

 

sekarang

 

i have to do what i have to do.

 

because i have to.

 

because it’s what i have to do.

 

aku rse aku kne express myself the right way. bukan mcm the express way. mcm bile frustrated/stressed psl something tpi pergi salurkn kt something else yg self-destructive atau self-derogatory.

 

anyway.

 

skrg aku nk:

1.read-up utk cari idea siapkn proposal

2.siapkn prac 6

3.siapkn prac 7

4.read-up utk cari point utk grpwork.

4.tidur mlm awal bngun awal pagi

5.write.

6.beli pkaian utk dipkai on top of sluar klau baju aku pendek (i think baju pendek memang embarassing bile kau pkai tdung).

 

aku nk ckp:

1.aku nk blajar prioritizekn ape yg penting disisi Allah.

2.aku dh fikir dan aku rase yakin bahawe aku tak bersedia lg utk berkahwin. aku tak nak menzalimi lelaki tu bile kahwin dlm keadaan sedar diri tak bersedia. maksud tak bersedia (utk case aku ni) is dari segi ilmu, amalan dan pemahaman.

3.aku nak siapkan semua individual work aku dgn secepat mgkin, tpi aku nk buat dgn tenang dan gembire. sbb aku nk rase keikhlasan bile buat sesuatu bukan terpakse tpi dgn hati yg rela terbuka menerima imu & pengajaran kerana Allah. which isn’t easy, but i want to try, insyaAllah.

4.aku nk blajar utk redha dan bertawakal. dan blajr utk mencari ilmu dan pengajaran. utk siapkn tugasan sbb nk lengkapkan pengajian kerana Allah. bukan sibuk2 nk siapkan submission and assgnmnt sbb tk sabar nak balik malaysia for good.

5.aku nk write more. and try to talk less. sbb in the end aku tak pyh ckp aper2 pun Allah tahu je isi hati aku. jadi tak pyhla nk utamakn sgt siape aku di mata manusia, kan.

6. aku tak nak terlupe pergi kuliah selase or mane2 kuliah yg sewaktu dgnnye mcm hari selase lepas. it is unacceptable by my usual standards.

7.aku nk cube utk tak buat sesuatu yg aku rase aku suke tapi aku rase tuhan tak suke. aku nak try kerana Allah; Amiin.

 

semoge tuhan tunjukkanlah jalan utk aku yg dh byk buat kesilapan ni, Amiin.

 

“astaghfirullahalazimallazi, laa ilaha illaa huwal hayyul qayyuma wa atuubu ilaih”.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: