work in progress.

Published February 15, 2012 by crystalights

esok mak nak bwat knduri.

ni bukan knduri sambut menantu ok, ni jst mkn2 ksyukuran sbb khatam. sbnrnye org yg khatamnyer tu dh lame dh, tpi sbb sibuk ngn mcm2 bnda, ngn hal aku grduation lg, ayah pulak dgn event kt tmpt kje dier lg, dgn mcm2 hal2 lain, baru mnggu ni la nk bwat mkn2 ni.

it’s a nice idea, kan? lgpn Ustaz Azhar ckp, sunat smbut kegembiraan dgn memberi (org) makan.

aku tk nk la mak masak beriye sgt, mak pun dh 50 smthng kn & these thngs can be quite energy-cnsuming. tpi ye la name pun knduri kan.

let’s jst let her do it the way that she wants to do it. lgpn dier mcm happy je nk jmput2 org ke tmpt yg nk dbwat mkn2 tu. siap ter “call” kwn dier pkai hp aku lg tuh, huhuhu.

aku tk pndai sgt msak lauk2 tradisional nih, so klau bwat kje2 preparation bfore+aftr skit2 tu boleh la kot. mcm siap2kan skit ape yg mak mintak.

tapi aku rase, maybe mak ingat aku nak ringkaskan sume bnda kot, haha. psl menu acar nenas dgn pajeri nenas pun tukar2 dlm dscussion ktorg, pas 2 psl cara nk bgkus mknan pun ktorg tak same idea, hahahah. dtg si ayah pulak terus tukar menu lauk daging tu, pas 2 selambe je trus gi kirim dgn kwn dier, sruh beli rempah smpai 2kilo. pas tu bile aku ckp tadi dier kater: “masak ni lagi sedap.” *sambil serahkn rempah 2kilo tu kt dapur dgn confident nye*. funny huh?

sbnrnye aku jst nk make thngs easier for her je, sbb klau sume sgt meticulous & precise aku tk nak la org tension2. kan best masak santai2 je. mak pun tak la stress sgt.

 

hmm. anyway.

maybe mlm ni lauk siap, insyaAllah.

insyaAllah pagi esok msk nasi nyer. dgn m’mbngkus.

mudah2an sume lancar, Amiin.

 

i was thinking about a lot of things tht i want/need to attend tpi aku tak tahu mcmane sbb jdual aku agak difficult skit kot. lgpn ader bnda yg klau aku tangguh dier mgkn akan m’lewatkn prkara lain lg, which might affect other pple and myself as well.

 

aku takut klau aku tak buat dgn sebaik2nya. walau org faham atau tak faham, smtimes kita sndiri yg knal diri kita. dan usaha2 ke arah tjuan pnciptaan kita tu pun barangkali satu nikmat yg tuhan beri yg mgkin kita kurang sedari. mgkin k’lemahan aku yg buat aku tak memenuhi semuanya.

 

ntahla.

mudah2an tuhan bagi ilham dan jln keluar t’baik utk kita semua, Amiin.

 

okayla.

dh nk msuk lewat ptg ni.

nenas pun blom kupas lg.

until nxt time,

ciao~

3 comments on “work in progress.

  • Everything is ok la.tp alhamdulillah so far bearable. Haha. I wish im at home helping my mom cooks as well..
    Btw, i love the simplistic new layout. Cute🙂

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: