wait.

Published March 6, 2012 by crystalights

sometimes when i am silent

it’s because i don’t trust myself to speak.

 

nnti dlu

back off skit.

 

this is just me trying to control my anger.

sbb aku tk nk cetuskan kerosakan yg lbih bsar klau aku bersuara.

 

i think

i don’t even wanna think about it right now.

 

aku nk try supaye aku tak meletakkan sesuatu itu bukan ditempatnya

especially utk org lain dan diri aku sndiri.

and i have to admit, the entire world doesn’t always appear to be supportive of my best-laid plans

but

what i cannot have from one, i will find a way from another.

because i believe that it isn’t what i feel that is above what i should fill in (as part of my duty).

 

you wanna know what i think?

lemme list em down:

1. klau aku nak pergi blajar ilmu mengenai-Nya, kenape aku nak cross over people, ignore their rights before me, and put myself above the rest of others? ini ke akhlak bile kita nak blajar ayat-ayat-Nya?

2. klau aku nak blajar sesuatu supaye aku dpt blajar ilmu tentang-Nya dan jadi lebih baik kerana-Nya, kenape aku nak ketepikan hak org2 yg berhak ke atas aku dlm pembelajaran aku kerana-Nya? itu ke cara utk mnjadi lbih baik?

3. klau aku nak lakukan mcm2 perkara kerana Allah, kenape aku tak nak bwat ape yg Allah sruh dlm proses aku nak melakukan perkara2 tu kerana Allah? adakah matlamat shj yg penting, tapi caranya tidak (penting)?

 

so that is what i think.

and because i think that way, so i have/want to try and do something in support of the things that i think of.

lgpun sape je yg ada utk support aku?

bukan sume org pun yg faham.

tapi aku tak nak salahkan sesape.

sbb pada bhgn2 tertentu dlm hidup kita, kita akan buat pilihan,

so,

to each one their own.

 

aku rase, aku dh buat pilihan

dan pada setiap ketika, hanya Allah shj sebaik2 penolong.

 

‘Say (to them O Muhammad s.a.w): “Sufficient is Allah for a witness between me and you. He knows what is in the heavens and on earth.”..’
Al-‘Ankabut (29): 52

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: