anywhere doesn’t matter

Published January 11, 2016 by crystalights

mcm bila kita bungkus mknan dr pagi kita nk mkn utk lunch pas tu masa lunch rupenya kita ditugaskn kt tempat lain lepas tu ptg tu kita balik pjbt & smbung krja lg smpai mlm pas tu mlm tu lepas smbyg magrib kt surau pjbt, dlm keadaan lapar & ingin sgt nk mkn kita buka bungkusan tgok2 makanan dh basi.

tapi krja kita stil blum siap lg. & kita kena tggu isyak jugak sbb kalo kita balik sblm solat isyak, kepenatan yg luar biase mgkn akn affect masa solat kita nnti.

sbb hari yg kita realize kita disuruh buat krja tu adalah hari yg sama yg kita disuruh buat kerja lain.

& also. smua org kena buat krja yg sbnrnya bukan krja dia jugak.

kdg2 aku rasa. utk duduk dlm institution mcm ni, selagi aku xde PhD selagi tu lah aku duduk at d bottom of d food chain.

d perks that i like working here is being exposed to great research experiences, & d generosity in training.

lain2 tu, susah nk ckp.

tp xpela, ini kn rezeki.
alhamdulillah. atas peluang yg ada.

pegi mane2 pun xde org boleh slamatkn kita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: