esok puasa

Published June 5, 2016 by crystalights

esok puasa. alhamdulillah, last year dpt puasa penuh. tahun ni tgoklah mcm mana keadaan, yg pnting sihat💪

kdg2 bila aku buka fb & iG sekitar kL yg aku tinggalkn, ade jgk rasa mcm uncomfortable. sbb aku xdpt keadaan yg mcm tu lg.
stay dgn pple yg best. pegi pgrm sama2. mkn rmai2. pegi KD sama2.

lepas tu kdg2 aku rasa aku xnk tgok updates mcm tu. sbb aku xnk rasa mcm tu. bukan aku benci. aku jst xnak ada rasa jealous, or worse, dengki.

lol. hopefully xdela smpai mcm tu kot.

cuma. mcm bila aku tgok, smtimes aku ada rasa self concious sikit sbb aku keep compare2kn ape yg aku buat now that i’m in a different place, dgn ape yg dorg buat in kL. kept thinking: i could’ve been doing that too.

and i know it’s not fair nk compare sbb aku jst terpaksa terima keadaan di tmpat baru bcause i need to work & stuff, & xbaik merungut sbb ada nikmat lain yg aku perolehi, tapi bila asyik tgok gmbar & status dorg (wlwpn byk yg tjuan2 kebaikan), i can’t help but feel not so fine.

mgkn sbb aku rse mcm amal aku pun kurang.. pas tu envrnment kita pun dh berbeza. wlwpn bukn salah aku envrnmnt kt sini x mcm kL, tp aku xpyhla nk fokus sgt kt bnda2 yg brbeza tu. aku rasa aku jst kena do wht i cn with wht i hav. & if aku xpegi mcm dorg pegi, it’s bcause i either hav othr commitments utk medan d sini, or commitments fmly yg aku xbleh ketepikn.

keadaan kita x sama..i should accept that.

& jst look forward to tomorrow.

insyaAllah.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: